Bestuur BIJ1 Arnhem-Nijmegen

Van juni 2021 tot en met mei 2022 nam ik als secretaris deel aan het bestuur van de lokale BIJ1 afdeling Arnhem-Nijmegen. Tijdens de ALV van 19 juni 2021 werden Hazar, Bas, Benedicte, Emma, Hanane en ik verkozen.

Spannend. Nooit eerder was ik lid geweest van een politieke partij (lees mijn eerdere blog). Ik stemde altijd ‘links’ en altijd op een vrouw, soms PvdA, SP, D66, PvdD. Nooit eerder voelde ik de behoefte om lid te worden van een politieke partij. Maar de revolutionaire missie, visie en aanpak van BIJ1 spraken me aan. Er zit meer activisme in me dan ik dacht ;-).

Ik leerde BIJ1 kennen op zondag 14 juni 2020: toen stond ik op het Museumplein in Amsterdam bij een pro Palestina demonstratie. Ik was voor de eerste keer in mijn leven (ik was toen 45 jaar ;-)) aanwezig bij een demonstratie. En wat voor een. Maar ik moest hier, net als met mijn reis naar de Westelijke Jordaanoever in 2018, gewoon zijn. Geen vraagtekens, gewoon een innerlijk weten, waar ik naar handelde. Ik werd een paar dagen later lid van BIJ1 en regelde een ondersteuningverklaring in januari 2021.

Direct na de zetelwinst tijdens de 2e Kamer verkiezingen in maart 2021 meldde ik me als vrijwilliger bij de lokale afdeling BIJ1 Arnhem-Nijmegen. Ik maakte kennis met een aantal kerngroepleden en werd toegevoegd aan de whatsappgroep van actieve leden in deze regio. Toen de oproep voor bestuursleden werd gedeeld hoefde ik niet lang na te denken, ik wilde graag als secretaris gaan bijdragen aan het opzetten van deze inspirerende afdeling. Ik heb dat een jaar lang met liefde en toewijding gedaan.