Ik las het 1e halfjaar van 2019:

Ik las in de eerste helft van 2019 35 boeken, rondom een aantal thema’s:

Thema ‘psychologie en spiritualiteit’

Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in de psychologie en las dit jaar het ook weer een aantal boeken gericht op coachen, waaronder ‘Help, de psycholoog verzuipt‘ van Frits Bosch en ‘Oog in oog met kwetsbaarheid, Voice Dialogue-praktijkboek‘ van Marijke Leys. Super interessante boeken. Over een aantal schreef ik een blog en maakte ik samenvattingen:

  • Blog en samenvatting ‘Coachen waar het pijn doet‘ van Ien van der Poll
  • Blog en samenvatting ‘Je kunt de ander zover helpen als je zelf bent‘ over de boeken van ‘Verborgen wijsheid: leer de taal van je onbewuste’ en ‘Non-duale wijsheid: jezelf en andere coachen voorbij de grenzen van de psychologie’ van Erica Rijnsburger
  • Blog ‘Minder moeten, meer flow‘ met een samenvatting van het boek ‘de 7 eigenschappen van effectief leiderschap‘ van Stephen Covey en de lessen van Napoleon Hill (n.a.v. workshop van Jan Bommerez).

Ik volg sinds maart dit jaar de Jaartraining Intuïtieve en Spirituele Zelfontwikkeling (JISZ). Een aantal boeken werd me tijdens deze cursus aangereikt:

Het boek ‘verhoog je trillingsfrequentie‘ had ik begin van dit jaar al gelezen en ik schreef er een blog over.

 

Thema ‘Een cursus in wonderen (ECIW)’

Ik las ook veel (14) boeken die zijn geschreven overEen cursus in wonderen‘. Lees hier mijn werkdocument. De Cursus zelf ligt al maanden op de vensterbank en sla ik af en toe (willekeurig) open….

Over Palestina

Ik heb al jaren een verlangen om het Israël-Palestina conflict te doorgronden. Ik lees er veel over en bezocht in 2018 de Westelijke Jordaanoever: zie mijn reis deel 1 en deel 2.

In 2019 las ik ‘Palestina in doodsnood‘ van Dries van Agt en las en schreef ik over ‘Een open zenuw‘ van Peter Malcontent.

 

Romans

Ik las ook een aantal geweldige romans:

Kortom: een diversiteit aan boeken en met gemak #boekperweek gehaald!