Academische werkplaats ‘Samen op School’

Sinds 2015 coördineer ik de de Academische werkplaats ‘Samen op School’ in IJsselland en Flevoland. Met als onderwerp de samenwerking tussen leerlingen/ouders, onderwijs en jeugdhulp.

Deze Academische werkplaats is een samenwerking van heel veel praktijkinstellingen, gemeenten, samenwerkingsverbanden Passend Onderwijs, universiteit, Hogescholen en schoolbesturen (PO en VO).

Binnen deze werkplaats doen 2 promovendi onderzoek en worden Klein-en-Fijn onderzoek projecten uitgevoerd: vragen uit de praktijk worden door studenten van de Hogescholen Windesheim en Viaa beantwoord in korte tijd (4-6 maanden).

Als coördinator van de werkplaats zorg ik ervoor dat de kennis uit promotieonderzoek en Klein-en-Fijn projecten gedeeld wordt. Via een website, nieuwsberichten, het organiseren van bijeenkomsten zoals een roadshow (14 september 2017) en congres (9 oktober 2019).

Bekijk hieronder de film over ‘4 jaar AWTJ Samen op School in vogelvlucht’, getoond tijdens het congres, en een korte foto-sfeerimpressie van het congres.