autisme

Een mooi gesprek over liefde, erkenning en grenzen

Op 3 januari 2018 publiceerde de Correspondent (onderzoeksjournalist Ilona Dahl) het verhaal van de dag ‘Door bezuinigingen op jeugdzorg kwam de angstige Roelof steeds weer in de isoleercel’. Het is het verhaal van Roelof, een jongen met autisme die opsluiting na opsluiting meemaakte. Hij belandde door zijn woede aanvallen meermaals in de isoleerruimte en vier keer in de politiecel. Thuis was de situatie onhoudbaar geworden. De gesloten jeugdzorginstelling Transferium was de enige optie, omdat andere instellingen geen plek hadden.

Kort daarna hadden en Jasper Wagteveld en ik namens het Autisme Kennisnetwerk Overijssel een afspraak met Ghaja van der Worp. Ghaja is autismecoach op de Ambelt in Zwolle aan de Herfterlaan. De Ambelt is een van de 27 leden van het Autisme Kennisnetwerk Overijssel (AKO). Jasper doorliep zelf zijn Middelbare schooltijd op de Ambelt. Jasper en ik gingen met Ghaja in gesprek over haar werk met kinderen met autisme. Kinderen die als laatste strohalm Speciaal Onderwijs op de Ambelt aangereikt krijgen. Thuiszitten is het alternatief. Het werd een mooi gesprek over liefde, erkenning en grenzen.

Lees HIER het hele interview op de website van het Autisme Kennisnetwerk Overijssel.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.