Boeken

Verhoog je trillingsfrequentie

Het is de maand van de spiritualiteit! Ik startte dit jaar met het boek ‘Verhoog je trillingsfrequentie: ontwikkel je persoonlijke kracht en intuïtie’ van Penney Peirce. Een boek wat mijn man Mark in huis bracht. Over trillingen wordt in veel spiritueel getinte boeken gesproken. Hij was nieuwsgierig geworden. En zoals dat zo vaak hier in huis gaat, had ik het boek eerder uit dan hij. Ik vond het al met al niet zo’n best boek (***).

Er zaten interessante stukken in. Bijvoorbeeld over het juiste gebruik van wilskracht. Ik herkende me in de passsage: “Ik leerde in mijn eigen behoeften voorzien, waarbij ik vooral vertrouwde op een ijzeren wilskracht om te slagen in wat ik ondernam. Ik gebruikte mijn wil om mijn intenties te projecteren en in stand te houden, om ijverig te zijn en gedisciplineerd, en om niet op te geven als het moeilijk werd. ‘Waar een wil is een weg’. Nadat ik jaren er in geslaagd was mijn succes te continueren door geconcentreerd en strak vast te houden aan wilskracht, raakte ik uitgeput. Ik wilde helemaal niets meer. Dat was het moment dat ik me realiseerde dat je ook op een juiste manier van je wilskracht gebruik kunt maken. Wilskracht heeft niets te maken met weerstand bieden, forceren of zaken onder controle houden. Het is een kwestie van kiezen. In de grond zijn er twee keuzen: je ruim, liefdevol en verbonden voelen met het hoge trillingsgetal van je ziel (letterlijk je ziel zijn) of je ingeperkt, angstig en overspoeld voelen door het lage trillingsgetal van zelfkwelling (niet je ziel zijn). Als je ervoor kiest om alleen te staan en afgezonderd te blijven, ga je ervan uit dat je alles op eigen kracht voor elkaar moet krijgen, door jezelf en de wereld onder controle te houden. Dat heb ik jarenlang gedaan. Als je ervoor kiest om je verbonden te voelen met het leven, heb je maar weinig van de wilskracht nodig. Je zult ontdekken dat de concepten flow en synchroniciteit de plaats gaan innemen van wilskracht.

En over meegaan met de stroom. “Harmonieus meegaan met een golf betekent dat je met keerpunten kunt omgaan, zowel op de top als in het dal, en dat je ziet dat je op het punt staat iets te krijgen wat je nodig hebt, in plaats van te denken dat je van het ene probleem (bijvoorbeeld te veel werk) naar het andere (te weinig werk) gaat. Op de keerpunten kun je de geschenken zien die je hebt gekregen en de lessen die je hebt geleerd, vandaar dat dankbaarheid en optimisme in die fase heel nuttig zijn. Als je een heel materialistische, extroverte kijk op het leven hebt, als de materialistische fase compleet en je je ‘top’ en geslaagd voelt, dan zit je op het keerpunt van de top van een golf. In wetenschappelijke termen is de golf dan een deeltje geworden. De grootste uitdaging komt als het keerpunt van het dal nadert; dan verveel je je, heb je het gevoel dat alles vervaagt, heb je behoefte aan ruimte en moet je loslaten wat betekenis had maar achterhaald is en terugkeren naar ‘zijn’. In de wetenschap is dit het punt waarop een deeltje verandert in een golf. Van dal naar top gaan lijkt de vrolijke fase, want dan ben je enthousiast, gemotiveerd en bereik je je doelen. Maar oude vormen loslaten, je ontspannen, dromen en het visualiseren van meervoudige werkelijkheden en jezelf vernieuwen kunnen net zo aangenaam zijn. Chronische weerstand tegen de keerpunten van de golfbeweging kan aanleiding geven tot overdreven dramatische veranderingen die crises en trauma’s opleveren.

Maar op pagina 194 haakte ik af. Nadat de drie niveaus van je hersenen duidelijk werden uitgelegd (reptielenhersenen, middenhersenen en neocortex) las ik het paragraaf ‘Probeer dit eens! Voel financiële projecten in.’ Ik citeer uit het boek: “Als je overweegt aandelen te kopen of te verkopen, je geld ergens in te beleggen of investeren, maak dan op papier een lijst van de mogelijkheden en ga er rustig naar zitten kijken. Richt je aandacht op het eerste item van je lijst: moet ik deze aandelen verkopen of aanhouden? Voel in die vraag met een verruimd tactiel bewustzijn. Welke indruk krijg je? Is de vibratie hoog, regelmatig of solide en houdbaar op de lange termijn? Krijg je steekjes, een wee gevoel, prikkelende gewaarwordingen of misschien een gevoel van leegte? Maakt deze optie je blij, futloos, angstig, gespannen, enthousiast of onbewust? Je kunt zelfs met een aandeel versmelten, het aandeel ‘worden’ en als een aandeel praten en jezelf een boodschap sturen. Schrijf je indrukken naast het item. Ga dan door naar het volgende item en werk zo de lijst af. Als je klaar bent, kun je wat onderzoek doen en horen wat anderen te zeggen hebben, om te kijken of je je inzichten kunt staven. Besluit daarna wat je doet.

Ik wilde zo graag horen wat Mark hiervan vond. Maar hij was nog niet begonnen aan het boek… Ik kon het niet laten om hem toch te vertellen over mijn verbazing en verbolgenheid over dit stukje. En ik vertelde het nog een keer. Hij luisterde, lachte en ergerde zich tegelijkertijd aan mij. Toen hij voorbij dit stukje tekst was en uit zichzelf niks had gezegd, vroeg ik hem (nog steeds vol verbazing) wat hij ervan vond. Zijn reactie: ‘Geld is voor jou kennelijk heel belangrijk.’…..

Tsja zeg…. Mijn ego gaat hier inderdaad volledig met mezelf aan de haal. Maar dat laat ik lekker zo. Ik heb het boek uiteindelijk op wilskracht uitgelezen (334 pagina’s). Immers; ‘Als je ergens aan begint, moet je het ook afmaken’.

Ik heb nog een lange (spirituele) weg af te leggen 😉.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.