Boeken

Mooie afsluiting van leesjaar 2018: ‘Een nieuwe aarde’

Een van de laatste boeken die ik in 2018 las was ‘Een nieuwe aarde, een uitdaging van deze tijd‘ van Eckhart Tolle. Ik vond het een gaaf boek. Met als belangrijkste boodschap:

“Niet wat je doet, maar hoe je doet wat je doet bepaalt of je je innerlijke bestemming volgt. En hoe je doet wat je doet wordt bepaald door je bewustzijnstoestand. De stroom van bewustzijn is wat de kwaliteit bepaalt.”

Ik maakte 9 pagina’s aan aantekeningen. HIER vind je ze terug, samengevat per hoofdstuk.

Door het lezen van dit boek keek ik terug op het jaar 2018. Ik ben mijn nieuwsgierigheid gevolgd: na al jaren heel veel gelezen te hebben over het Palestina-Israël conflict, ben ik er in september 2018 naartoe gegaan. Het werd een onvergetelijke reis. Ik schreef er een aantal blogs over (lees HIER de eerste blog).

Ook heb ik begin 2018 een aantal veranderingen in mijn leven doorgevoerd:

  1. Ik ben de Bikram Yoga intensiever (Ghosh) en vaker gaan doen: van gemiddeld 1 keer per week naar gemiddeld 3 keer per week. In plaats van spinning lessen. Bikrammen is een behoorlijke tijdsinvestering. Maar het is me ontzettend goed bevallen: ik voel me meer gefocust en sterker op alle fronten. In 2019 blijf ik dit doen!
  2. Ik ben gestopt met dagelijks wijn drinken. Alleen als ik uit eten ben drink ik een wijntje(s ;-)), maar het automatisme om thuis elke avond wijn te drinken is er helemaal uit. Dat wil ik zo houden in 2019.
  3. Als laatste nam ik me voor #1boekperweek te gaan lezen. Maar in 2018 las ik maar liefst 98 boeken, waarvan 30 non-fictie en in totaal 23.893 pagina’s. Ik beoordeelde de boeken met een 3.74 als gemiddelde (op een schaal van 5). Over 18 boeken plaatste ik een blog en/of samenvatting op de pagina IkLees en op mijn Hebbanspot. Boekentips haalde ik uit de Facebook groep “boekperweek”. In ruil daarvoor poste ik wekelijks de boeken die ik had gelezen met per boek een korte omschrijving. Maar dat ga ik in 2019 niet meer doen.

In 2019 ga ik namelijk de Jaartraining Intuïtieve Spirituele Zelfontwikkeling (JISZ) doen. Deze gaat over de balans tussen gevoel en ratio, hoofd, hart en intuïtie en je zintuiglijke gevoeligheid. Het boek ‘De nieuwe aarde’ was dus een mooi voorproefje op 2019!

Ik wens iedereen (alvast) een gezond en gelukkig 2019!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.