Co-creatie

Een mijlpaal: De Boeg feestelijk geopend!

Waar de maand oktober 2015 mij rust en ruimte bracht tijdens een mooie fietstocht met mezelf, bruiste de maand november van de energie. Ik begon aan een nieuwe klus in IJssel-/Flevoland. Als projectleider van de Academische werkplaats transformatie jeugd (AWTJ) Samen op School (SoS). Erop gericht om een bijdrage te leveren aan een betere schoolloopbaan voor leerlingen. Samen met de leerlingen en hun ouders. Door (wetenschappelijk)onderzoek en praktijk te verbinden in leergemeenschappen en projecten. Met de inzet en betrokkenheid van gemeenten, samenwerkingsverbanden passend onderwijs, schoolbesturen en (zorg)organisaties. Ik voel nu al dat ik ook hier werk vanuit mijn persoonlijke missie.

Het was ook de maand van de voorbereiding van de feestelijke opening van De Boeg. Het eerste kleinschalige kindergasthuis in Nederland. Een plek, onder de rook van het Radboud ziekenhuis, die voelt als thuis. Waar kind en ouder(s) samen logeren. In een suite met een eigen badkamer. Met de mogelijkheid om in een gezamenlijke (woon)keuken te koken en eten. Kinderen die ernstig ziek zijn. Die (over)leven. En tijdelijk in een warm nest kunnen verblijven. Met liefde gerealiseerd door heel veel betrokken mensen en bedrijven. Dat voel je ook als je er binnen bent.

.facebook_1448612930491 .facebook_1448612915394 .facebook_1448612855896 .facebook_1448612898459

 

 

 

Dit was een veelvoorkomende reactie onder de groep mensen die De Boeg kwam bekijken op 27 november 2015 tijdens de feestelijke opening. Allen onder de indruk van het vele werk wat in korte tijd was verricht. De prachtige en ruimtelijke inrichting. Het groen om de bungalow. Een plek die voelt als thuis. Waar je zelf de regie hebt. Waar geen personeel rond loopt. Zelfs de vrijwilliger die een klusje wil komen doen in De Boeg belt eerst om een afspraak te maken. Komt het wel uit als ik kom?

Een nieuwe werkwijze. Een nieuwe schakel in het zorglandschap. Dit is er nog niet. Maar zo ontzettend nodig als je naar de mensen in deze filmpjes luistert. Het is geweldig om samen met (klus;-)familie en vrienden hier een bijdrage aan te hebben geleverd. De Boeg staat voor mij voor hoop en inspiratie. Voor rust en ruimte. Vanaf januari 2016 hopelijk ook voor al die zieke kinderen en hun ouders die hier komen logeren.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.