Boeken

#tweeboekenperweek

Het is 20 juni 2018. De zomervakantie voor de deur. En ik heb mijn persoonlijke lees challenge voor 2018 al gehaald! 52 boeken! Dus in plaats van 1boekperweek zijn het 2boekenperweek geworden ;-)).

Om de kosten laag te houden leen ik boeken bij de bieb. Ook gebruik ik het online lezersplatform http://www.hebban.nl en ontdek hier veel boeken die me leuk lijken op basis van recensies. Boeken die ik anders niet zo snel zelf had uitgekozen. En al helemaal niet gekocht had.

Eigen website

Op deze website schrijf ik sinds 2014 over de boeken die ik lees. Ik relateer de boeken altijd aan een onderwerp wat mij in het dagelijkse (werkende) leven bezig houdt dan wel interesseert.

Sapiens best bekeken

Ik ben steeds meer gaan schrijven. Over mezelf, maar vooral ook over boeken. In 2017 schreef ik 7 blogs / samenvattingen. Verreweg het meest bekeken is de samenvatting van het indrukwekkende boek ‘Sapiens’ van Yuval Noah Harari. Gevolgd door de blog over ‘De kracht van kwetsbaarheid’ van Brené Brown. Tot op de dag van vandaag worden deze samenvatting respectievelijk blog erg veel bekeken.

Reis naar Palestina

In het eerste half jaar van 2018 heb ik 10 blogs geschreven. Ik begon het jaar met mijn blog en samenvatting over het boek ‘NEE is niet genoeg’ van Naomi Klein. Maar het meest bijzonder vind ik de blog ‘Reis naar Palestina’. In de blog schrijf ik over de reis die ik dit jaar (alleen) ga maken naar Palestina. Aan de samenvatting van de boeken ‘Een schreeuw om rechtvan Dries van Agt en ‘Niet iedereen kan stenen gooien’ van Arjan El Fassed werkte ik ruim een week. Een link naar de samenvatting vind je onder aan de blog. Over Palestina zal ik in 2018 vast nog meer gaan schrijven… Het Palestina werkdocument groeit gestaag….

Spiritualiteit

Ik las ook een groot aantal spiritueel getinte boeken. Met name mijn samenvattingen van de boeken van Hannah Cuppen ‘Liefdesbang’ en ‘Liefdesroep’ trekken dit jaar veel bezoekers. Net als mijn blog over ‘Verlangen naar verbinding‘ van Brené Brown.

Recent koppelde ik een Maori healing die ik onderging aan het boek ‘Verslaafd aan liefde” van Jan Geurtz. Ook schreef ik over ‘Steeds leuker‘ van Jelle Hermus, ‘Genezen door genade‘ van Caroline Myss en ‘De kracht van betekenis‘ van Emily Esfahani Smith (Hebban recensie).

Meditatie

Eind vorig jaar schreef ik over het boek ‘Meditatie: de blijvende effecten op lichaam, geest en hersenen’. Cultuur Correspondent Nina Polak schreef 16 april 2018 het verhaal van de dag met als titel ‘Wat er overblijft van mindfulness als je het tot een app reduceert‘. Op basis van mijn samenvatting plaatste ik een reactie en ze lichtte mijn bijdrage uit!

Boeken over autisme

Boeken over autisme trekken altijd mijn bijzondere aandacht. Ik las dit jaar ‘Om wie jij bent’ van Aaltje van Zweden en ‘Ik kan er net niet bij‘ van Sander Verheijen. Met een reactie op mijn blog van de auteur -die tevens hoofdredacteur is van Hebban- als gevolg.

Boekenclub

Ik deed dit jaar ook voor het eerst mee aan een boekenclub. Ik las ‘De tatoeëerder van Auschwitz‘ van Heather Morris. Niet best vond ik het. Ik hou van waargebeurde verhalen, maar hoe romantischer ze worden verteld, hoe minder mooi en geloofwaardig ik ze vind. We lazen het boek met 15 mensen. Ik was niet de enige die (slechts) *** gaf aan het boek. Het viel me op dat in het eindoordeel weinig terug te lezen was van de kritiekpunten.

12.000 hits

Op mijn website heb ik inmiddels ruim 12.000 hits. Maandelijks heb ik tussen de 300 en 400 bezoekers en worden 600 pagina’s bekeken. De meeste bezoekers komen via zoekmachines zoals Google op mijn website. Mijn samenvattingen en blogs over de boeken ‘Sapiens’, ‘De kracht van kwetsbaarheid’, ‘Verlangen naar verbinding’, ‘Liefdesbang’ en ‘Liefdesroep’ worden dagelijks geraadpleegd.

Weinig Hebban interactie

Ondanks dat ik als ‘nieuw’ werd getipt in het Hebban Boekbloggers Overzicht van 2018 krijg ik weinig bezoekers op mijn website via Hebban. De Hebban boekenblog “Angela blogt” die ik eind 2017 aanmaakte heeft 11 volgers. Mogelijk wekt het genre wat ik graag lees en waarover ik meestal schrijf, non-fictie boeken, niet veel interesse op een platform zoals Hebban. Waar vooral thrillers en romans de aandacht krijgen. En uitgevers niet te vergeten….

Facebookgroep

Na het lezen van het boek ‘Steeds leuker’ van Jelle Hermus heb ik Facebook app van mijn mobiel gegooid. Ik overwoog ook even om mijn FB account op te zeggen, maar ik wilde de openbare Facebookgroep #boekperweek niet missen. Een leuk initiatief van de bibliotheek. Hier haal ik inspiratie op en ben al op veel leuke boeken gestuit. Ik post wekelijks de titels van boeken die ik heb gelezen. Met soms dus een link naar een blog en/of samenvatting.

Nieuwsgierig naar wat ik 2018 heb gelezen? Sinds april 2018 houd ik per maand en thema bij wat ik lees:

Fijne zomer alvast!

Categorieën:Boeken

Getagd als:, ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.